SE*Quite UniQ

Liten uppfödning av Norsk Skogkatt

Om Oss

SE*Quite UniQ drivs av Malin Andersson. Jag bor i Norrköping. Verksamheten började när jag fick min första kull sommaren 2016. Jag föder även upp hästar i mindre skala.

Jag har alltid älskat djur, och i tonåren tjatade jag till mig en katt. Det blev en perser som hette Hector. När jag flyttade hemifrån fick han bo kvar hos mamma och jag skaffade en ny katt. En hemlös hona från Fiahemmet, jag kallade henne Fisen. Efter några månader köpte jag även liten kattunge som fick namnet Zlatan. Han var en riktig ensamkatt. Livrädd för alla utom mig. Några år senare köpte jag ännu en kattunge Jackson. Zlatan dog 2006 pga njursvikt. 2013 köpte jag Casidora, som fortfarande finns kvar hos mig. Alla huskatter, och numer innekatter. När jag tidigare bodde på landet så fick de vara ute.

Eftersom jag alltid varit intresserad av avel så ville jag köpa en raskatt, då jag kände att jag inte kan stödja huskattaveln. Det finns allt för många hemlösa katter. Vi måste höja kattens värde i samhället. 

2015 köpte jag Lily som då var 5 måander gammal. Jag fick massor av hjälp av hennes uppfödare Eva, och jag började ställa ut Lily. En helt ny galen värld! Men vi lär oss fortfarande. Lily skötte sig exemplariskt och fick högsta betyg och blev Champion direkt.

2016 föddes min första kull, eller kull är dumt o säga då det bara blev en kattunge. Vilken underbar och skrämmande upplevelse på samma gång. Jag var som en riktig hönsmamma, haha!

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)